Aloittava yritys

Sinustako yrittäjä?

Mikäli koet, että sinussa on yrittäjäainesta, on aika puntaroida eri vaihtoehtoja yritystoiminnan aloittamiseen. Lähtökohtana yrittäjyydelle voi olla oma ammattiosaaminen, halu itsenäisiin ratkaisuihin tai hyvän tilaisuuden ilmaantuminen. Yritystä ei välttämättä tarvitse perustaa tyhjästä vaan voit esimerkiksi ostaa jo toimivan yrityksen.

Aluksi kannattaa selvittää millaista taloudellista tukea voit saada ja mikä vaikutus yrittäjyydellä on esimerkiksi työttömyysturvaasi. Toki voit toimia yrittäjänä myös sivutoimisesti - palkkatyön tai opiskelun ohella. Yrittäjyyttä voi myös opiskella. Starttirahan saaminen edellyttääkin yleensä jonkinlaista yrittäjävalmennusta.

Liiketoimintasuunnitelman laatiminen on oiva työkalu oman liikeidean selventämiseen. Mikäli tarvitset ulkopuolista rahoitusta, hyvin laadittu liiketoimintasuunnitelma auttaa myös rahoituksen saamisessa.

Myös verotuksen perusasioihin kannattaa tutustua heti alkuunsa.

 

Yrityksen perustamisen kolme askelta:

1. Suunnittele ja selvitä liiketoiminnan perusasiat

2. Valitse yhtiömuoto

3. Huolehdi pakolliset asiat (YEL, luvanvaraiset ilmoitukset jne)

4. Tee varsinaiset perustamistoimet

 

Me Kaurialan Tilipalvelu Oy:ssä autamme sinut alkuun, jotta sinä voit keskittyä oman ydinliiketoimintasi suunnitteluun. Olemme tukenasi yrityksesi kaikissa vaiheissa!